Medikont Menjalnica - zadnji kamen do dobaviteljske neodvisnosti

Razvijalci Medikonta smo kot prvi na svetu vzpostavili model komunikacije in dobave produktov direktno pri proizvajalcu. V 6 letih delovanja pa nam je manjkal zadnji kamen do popolne neodvisnoti od lokalnega trgovca.

V vseh teh letih, posebej pa v zadnjem letu smo se načrtno lotili iskanja proizvajalca (Giesse Technology), ustreznega produkta, ki že obstaja na trgu in ima identične specifikacije (implantat "5.7 stopinjski razreda" ). Vsadek smo testirali in izvedli skupinsko naročilo.

Kaj nam je še manjkalo?

Predstavljajte si, da kot zdravnik naročite v skupinskem naročanju vsadek (stent, karkoli...), velikosti A. Pri določenem posegu pa potrebuješ vsadek velikosti B. V klasičnem modelu trgovanja pokličeš dobavitelja (trgovca), ki ima na zalogi vsadek velikosti B. Naslednji dan ti dostavi naročeni izdelek. Seveda z ogromno maržo.

Tukaj pride na vrsto Medikont Menjalnica. V predhodnih skupinskih naročanjih so kolegi že naročili vsadke velikosti B. Vse kar moraš storiti je, da pošlješ povpraševanje. Medikont Menjalnica bo tvojo poizvedbo anonimno poslala vsem, ki so v preteklosti sodelovali v skupinskem naročanju pri iskanem proizvajalcu. Tvoja kolegialnost in pripadnost cehu pa odloča, ali želiš svojemu kolegu posoditi, prodati oz. kakorkoli omogočiti dostavo vsadka velikosti B iz svojega depoja. Pri prodaji se moraš držati samo pravila, da produkt prodaš po nižji ali enaki ceni kot je na Medikontu.

Krog dobave posameznih produktov izven skupinskega naročanja je tako sklenjen. Z rešitvijo ne obstaja več tehničnih, komunikacijskih ovir (v našem "urejenem" sistemu žal beri, javni zavodi, bolnice...) in izgovorov, da mora vsak imeti svojega trgovca čez cesto, ki nepredstavljivo izkorišča stisko in nujo operaterja po dobavi specifičnega produkta.

Medikont Menjalnica deluje in je pripravljena za uporabo. Vprašanje pa je, ali je na pripravljen tudi Sistem? 

Razkritje:

V projekt Medikont Menjalnice je bilo vloženo skupaj 8 mesece intenzivnega dela. Hvala specifikatorjev, pravnikom, posebna zahvala mojemu prijatelju Gregu, vrhunskemu IT programerju in vsem, ki naročate in podpirate idejo neposrednega naročanja pri proizvajalcu. Vso vloženo delo smo opravili pro bono. Denar od minimalnih marž na Medikontu smo porabili za računalniško opremo, posodobitve strežnikov, ter malico za vse ustvarjalce, ki ure in ure preživite za enkrani Medikonta.Vse kar upamo je, da bomo lahko združeni v čimvečjem številu skupinsko naročali po nedobaviteljskih cenah in se vsaj v določenem segmentu znebili...