Medikont obvestila

Navodila pri skupinskem naročanju za posamezne proizvajalce

Kar nekaj uporabnikov želi na Medikont naročiti posamezne inštrument, sveder ali abutment.  Medikont ni klasična trgovina, trgovec oz. dobavitelj.

Združujemo naročila posameznika in jih posredujemo proizvajalcu. Kot skupnost smo majhni. Za uspešnost skupinskih naročil naj vsaka ambulanta naroča material na zalogo za 3, 6 ali 12 mesecev, odvisno od proizvajalca.

V spodnji tabeli so prikazan navodila za posameznega proizvajalca, kako in kdaj  izvajamo skupinsko naročilo in minimalno količina naročila:

 

Proizvajalec Obdobje med skupinskim naročanjem Priporočeni znesek posameznega naročila Minimalno skupinsko naročilo Ali je možno oddati posamezno naročilo izven skupinskega naročanj? Kako oddam posamezno naročilo?
Inštrumenti (Medesy) 4-5 mesecev 50 eur 450 eur Da, v min. znesku 450 eur Preko spletne strani na Medikontu Medesy ali pošlji epošto (info@medikont.si) in sporoči šifre ter količino
Endo pile, igle, GP,PP (Gapadent) 8-12 mesecev 300 eur 1300 eur Ne  
Xenografti (Bioteck) 8-12 mesecev 300 eur 1500 eur Da, v min. znesku 1000 eur Preko spletne strani na Medikontu Bioteck ali pošlji epošto (info@medikont.si) in sporoči šifre ter količino
Implantati in abutmenti (Tylos - Anklyos komp.) 8-12 mesecev 500 eur 20 izdelkov/šifro Da, v min znesku protivrednosti  20 izdelkov/šifro (npr. 20 abutmentov šifre C12...)

Da.

Preko MEDIKONT MENJALNICO za posamezen abutment ali vsadek

Preko spletne strani na Medikontu Tylos ali pošlji epošto (info@medikont.si) in sporoči šifre ter količino

Svedri (D+Z) 6-12 mesecv 250 eur 500 eur Da, v min. znesku 500 eur Preko spletne strani na Medikontu D+Z ali pošlji epošto (info@medikont.si) in sporoči šifre ter količino

 

 


Ali lahko sam sprožim skupinsko naročilo?

Da. Kadarkoli lahko oddaš posamezno naročilo pri tem pa se drži minimalne vrednosti za posameznega proizvajalca. Kadar količina doseže ali skoraj doseže znesek minimalnega naročila, Medikont sproži skupinsko naročilo in pozove še ostale uporabnike, naj se pridružijo naročilu. 

Skupinsko naročilo ne bo sproženo, če bo odstopanje od posameznega naročila preveliko. Primer: Naročil bom dva svedra (inštumenta, en membrano...) in tako sprožil skupinsko naročilo. V tem primeru skupinsko naročilo ne bo sproženo.


 

Imaš premajhno naročilo?

Medikont deluje na konceptu delitvene ekonomije. Čimveč bo uporabnikov, večja bo verjetnost, da bo Tvoje majhno naročilo posredovano naprej. Hkrati se bo povečala verjetnost, da bo cena izdelka še manjša. 


Prevideno naslednje skupinsko naročilo

Proizvajalec Okvirni datum Opis
Medesy 1. marec  Inštrumenti

Nov proizvajalec na Medikontu?

Trenutno specificiramo italijanskega proizvajalca aspiratorjev in sesalcev CA-MI. Ker gre za novo področje naročanja posameznih aparatur, bo Medikont specificiral in preizkusil aspirator, ki ga potrebujemo pri oralno-kirurških posegih. Medikont bo predstavil vse izdelke, posameznik pa bo sam naročil neposredno izdelek pri proizvajalcu, pod pogoji, ki jih določa proizvajalec.

Medikont bo na portalu objavil kontakt preizkušenih serviserjev, ki bodo nudil tehnično podporo in servis pod naprej znanimi pogoji (servisna ura, stroški vzdrževanja, stroški popravil...)

Več sledi...

Tukaj si lahko ogledate katalog proizvajalca CA-MI.


 

Zahvala

Ob začetku leta bi se rad zahvalil vsem specifikatorjem, programerjem in ostalim podpornikom Medikont-a. Hvala tudi uporabnikom, ker tako potrpežljivo čakate na posamezne dobave in strpno spremljate vse možne logistične zaplete. Veliko stvari ni v moči Medikonta, z logistiko in časom pa smo kot terapevti zelo omejeni.

S skupno močjo dokazujemo, da tudi v Sloveniji ne potrebujemo javnih naročil, ekstremno dragih slovenskih dobaviteljev in vse ostale prodajalske navlake...

Krištof


Program za zapis statusa zob in obzobnih tkiv

V februarju smo posodobili tudi program za zapis statusa zob in obzobnih tkiv. Program deluje na Win 7,8 in 10. 

Program si lahko preneseš in inštaliraš na računalnik na tem gumbu. Prenesel si boš .zip datoteko (v njej je program):

 

Za uporabnike Medikonta je na voljo tudi brezplačna akademska licence. Če kdo potrebuje tudi polno licenco, pa naj preko programa pošlje zahtevek za ustrezno licenco. Poglej si tukaj, kako to narediš?