Podpora

Gre za spremembe zakona, ki je v popolnem nasprotju s prizadevanji, da zdravnik in podjetnik v eni vlogi lahko skrbi za bolnike.

Prvo dejstvo:

Zdravnik še 3-5 let po podeljeni licenci (specializaciji) ne bo smel samostojno opravljati poklica.

Prvi komentar:

To je popolno zanikanje samostojnosti zdravniškega poklica in njegove podjetniške vloge pri tem. V praksi to pomeni tudi slednje:

Zdravnik po 15 letih konča usposabljanje in dobi licenco. Če dela ne bo dobil v zdravstvenem domu ali bolnici, kjer bo imel starejšega nadzornika za obdobje 3-5 let, gre po 15 letih izobraževanja lahko samo še v EU ali pa na Zavod.

Obstaja tudi tretja možnost. "Gojenje solate", kar se mu že sedaj bolj izplačal, kot pa neto urna postavka dobrih 8 eur/uro.

Nikakor pa ne bo mogel odpreti zasebne dejavnosti. Pri tem ga omejuje za Zakon.

Druga dejstvo:

Zakon omejuje popoldansko delo zdravnikov, omejuje podeljevanje koncesij, omejuje pogoje za opravljanje dejavnosti, določa enormne kazni za kršitve...

Drugi komentar:

Vse te novosti v zakonu odpadejo, vključno s prvo trditvijo, takoj ko bo pacient z izdanim računom zahteval povračilo stroškov na zavarovalnici. Zato se je vredno boriti.

Za konec

Odgovornost za novelo ni samo na strani politike. Tako smo izvolili. Politika je samo ogledalo družbe, ljudi ki jo sestavljamo.

Račun je izstavljen tudi Zbornici zaradi njene indiferentne vloge v letih najbolj krutega dualizma zdravstva.

Račun je izstavljen vsem razdrobljenim združenjem in sindikatom, ki  v slovenski mlakuži čofotajo v Sistemu, namesto, da bi poenoteno zahtevali in uveljavili samostojnost in podjetniško neodvisnost za VSE zdravnike in ne samo za nekatere.

Račun je izstavljen tudi izobraževalni sferi, ki je iz »udobnih« razlogov razvrednotila zdravnika, znanstvenika, človeka in podjetnika v enem na mezdnega ozko – specializiranega delavca.

Račun bo izstavljen vsakemu prebivalcu Slovenije.

Krištof Zevnik

 

ps. Navodila za oddajo e-podpisa:

  1. Pojdi na naslov:https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3305
  2. Če ti stran teži, da nimaš podpisne komponente, si jo za Windowse naložiš tukaj: http://www.sica.si/podpisna_komponenta/g2/xml2_1_1_72/SETCCE_proXSign_setup_2.1.1.72.exe (Za ostale sistem - glej tukaj.
  3. V rubriki "ZR/" vpišite šifro podpore "750".
  4. V rubriki "podpora predlogu zakona" vpišite geslo "ZA RAZUMNE ČAKALNE VRSTE".
  5. Pošlji vlogo na elektronski naslove: jozef_ivan_ocvirk@t-2.net . Vloga drugače ne šteje. Ko boš oddal vlogo, se ti bo na zadnji strani odprlo okno, kjer si lahko preneseš pdf oddano vlogo.